"Баленсиага" отрече да е е малтретирала моделите си

00:14, 04 мар 17 / Свят 25 180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кастинг-директорите на френската модна къща "Баленсиага" отрекоха да са тормозили моделите си по време на Парижката седмица на модата.

Обвиненията срещу тях бяха отправени този вторник от колегата им Джеймс Скъли, който заяви, че миналата неделя Мейда Грегори Бойна и Рами Фернандес са оставили 150 манекенки да висят в продължение на 3 часа, докато двамата са си похапвали. Нещо повече - всичките момичета са били оставени да чакат реда си нагъчкани на стълбище без никакво осветление и са били заплашени, че ако решат да си тръгнат, "Баленсиага" няма да поиска никога услугите им.

В отговор, самата модна къща се извини на всички модели и техните агенции и уволни Бойна и Фернандес. Според Бойна обаче, обвиненията са били абсолютно безпочвени и отрече да е отправяла заплахи към моделите или да ги е оставяла без светлина. В интервю за влиятелния моден сайт "Бизнес ъф фешън" тя твърди, че на участвалите в кастинга са били осигурени "най-добрите" възможни условия.

"Баленсиага" не са единственият моден гигант, който отнесе удар от Скъли. В оригиналната си публикация в "Инстаграм" той обвини и "Ланвин" за проява на очевадна расова дискриминация. Според информацията, с която той се е сдобил от няколко модни агенти, дизайнерите от "Ланвин" са поискали да не им се изпращат цветнокожи момичета на кастингите. Въпреки че от модния бранд отрекоха подобно нещо, шоуто им в сряда доказа точно обратното. В цялото ревю бяха включени само 2 модела, които не са с бял цвят на кожата. Една от тях бе пуерториканката супермодел Джоан Смолс

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама