Шестима загинаха в катастрофа с автобус в Египет

00:11, 06 мар 17 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При сблъсък на пътнически автобус с товарен автомобил на крайморска магистрала в Египет загинаха най-малко 6 души, съобщиха властите, цитирани от ТАСС. Това съобщи БГНЕС.

Около 26 души са ранени при мощния сблъсък.

Египет е на 16-то място сред арабските държави и 109-то в света по безопасност на движението. През 2015 година при пътни инциденти загинаха повече от 6,2 хиляди души и бяха ранени 19,3 хиляди, подобни са данните и за 2017.

Независимо от факта, че египетските власти още преди няколко години се заеха сериозно с въвеждане на ред по пътищата, мерките, предприети до момента не успяват да поправят ситуацията. Много от местните шофьори не жалят не само спътниците си, но и себе си. те грубо нарушават правилата за движение, не спазват ограниченията на скоростта и правят опасни маневри при изпреварване. Някои от тях и през нощта карат без светлини.

Именно безразсъдното шофиране, както и износеният автопарк и лошото състояние на пътищата, от много години остават основни причини за високия процент на пътно-транспортни произшествия в Египет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама