Представят книгата „Из житейските коридори“ в Русе

07:07, 06 мар 17 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Из житейските коридори” е петата поред книга на русенската авторка Елена Богданова-Влайкова, известна както със стиховете си, така и с разказите си, а също и с творбите си – хумор и сатира, за които е отличена с много литературни награди, съобщават от РБ "Любен Каравелов".

Новата книга с разкази на авторката събира 60 на брой текстове – кратка художествена проза на различни теми от живота – случки с хора и животни, от семейния бит, свързани с работата, детството и зрялата възраст, премеждия и радостни моменти. Шейсет къса от действителността, пречупени през призмата на лично преживяното, описани живо, емоционално и с нотка хумор. С книгата си „Из житейските коридори“ Елена Богданова-Влайкова отбелязва 60-годишния си юбилей, който съвпада с датата на представянето.

Елена Богданова-Влайкова е родена и живее в гр. Русе. Завършила е Руска езикова гимназия в Русе и Институт по международен туризъм във Варна, специалност "Организация на туризма" с руски и полски.

Пише поезия и проза. Членува в Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България. Нейни творби са включени в регионални литературни сборници. 

Нейни стихове са отпечатани в списание "Поезия", във вестниците "Уикенд", "Минаха години", "Ретро". Разкази, публикувани и награждавани, има във вестник "Лична драма" и в сборника"Моят вътрешен глас", издаден в Мюнхен от Креатив натура с благотворителна цел. Автор е на книгите: "Когато вятърът заплаче", стихове, 1996 г., "Зарът е хвърлен", поезия, 2000 г.; „Рибена чорба”, хумор и сатира, 2002 г. Литературни награди: Трета за превод на стихотворение от Пушкин, присъдена от Руското консулство в Русе; награда от списание "Магдалена Роса" за стихотворението "Теменуги". През 2014 г. трета награда за разказа "Игра на гоненица" в регионалния конкурс на Съюза на свободните писатели за поезия и проза.

Премиерата на книгата „Из житейските коридори“ на Елена Богданова-Влайкова е днес, 6 март, във Фоайе, ІІ етаж, РБ „Любен Каравелов“ с начало в 17.30 ч. Съорганизатор е Съюз на свободните писатели - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама