Учат роми да не продават гласа си на избори

07:43, 06 мар 17 25 325 Шрифт:
Автор:

Под мотото "Ромският глас - дава власт  и изисква отговорност", ромската общност в Симитли и Струмяни се насърчават да бъдат активни в действията си по отношение на избраните местни управници, за да продължат диалога и взаимодействието между тях и властта след избори.

Предимно младежи, както и така наречените "цигански кметове" преминаха етап от обучението.

С придобитите качества местни роми вече лобират за по-ефективно прилагане на политиките и мерките по отношение на приобщаването на ромите и изпълнението на предизборните обещания към тях.

Наличните резултати са ясно определяне на нуждите на ромите, диалог с местните власти по места, участие в предизборни кампании, консултации и работни срещи за застъпничество за подобряване и изпълнение на местните политики и практики относно подобряване живота в кварталите им.

Едновременно с това започна и кампания "Не продавам гласа си" в ромските махали, както и подготовка на независимо гражданско наблюдение в изборния ден на работата в местните избирателни секции в град Симитли и село Микрево.

Наблюдение се извърши и в ромските махали преди и в деня на изборите, като акцент е продаване гласове.

В село Микрево, където гласоподавателите от ромски произход са много сериозен дял от гласимащите в цялата община, жизненият стандарт на местното население в сравнение с ромското население в Симитли, е по-нисък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама