Георги Гелев: От 52-ро училище са подали сигнала за Габи до Спешна помощ с огромно забавяне

09:46, 06 мар 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При случая с 11-годишната починала ученичка от столичното 52-ро училище, действително има огромно забавяне, но то при подаването на сигнала от страна на директора и учителката. Това съобщи пред БНТ директорът на софийската Спешна помощ Георги Гелев.

По думите му линейката е откарала детето до „Пирогов“ за 27 минути от подаването на сигнала, което опровергава твърденията от ръководството на учебното заведение за закъснение с повече от 30 минути.

По повод случая с 8-годишното дете, което падна от лифт в зимния курорт Боровец, Гелев заяви, че е повече от наложително там да има филиал на Спешна помощ.

"Когато стана инцидентът с детето, имаше и катастрофа на пътя София - Самоков. В Самоков има два екипа на Спешна помощ, които мисля, че са достатъчни, и те са тръгнали към транспортното произшествие. Наложи се един екип от София да тръгне, за да помогне на детето. В последните години Боровец става все по-голям курорт и трябва да има филиал на Спешна помощ", заяви Гелев.

Според него, допълнително следва да се обсъди дали медиците ще имат собствена база там или да се използва тази на Българския червен кръст.

Падналото момиченце на Боровец е стабилизирано, съобщиха от "Пирогов". В неделя то е било оперирано по спешност. То е в добро общо състояние, оперираният му крайник не е оточен и е с добра циркулация.

Директорът на Спешната помощ в столицата съобщи още, че в момента местата за шофьори и медицински сестри са заети, но има недостиг на лекари. За да бъдат запълнени нужните бройки, са нужни още 90 души. Според Гелев обаче, започналото увеличение на заплатите в сектора, може да доведе до промяна в тенденцията. За пример той даде отминалата 2016 г., в която има назначени нови 7 лекари и 7 парамедици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама