Чака се експертизата за смъртта на 11-годишната Габи от 52-ро училище

11:18, 06 мар 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес трябва да излезе медицинската експертиза за смъртта на 11-годишното момиче от столичното 52-ро училище "Цанко Церковски", което беше ритнато в корема по време на игра от съученик. Тази дата посочи миналата седмица говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От експертизата трябва да стане ясно какво е довело до смъртта на детето - дали ритникът на другото дете, или удар в главата, когато момичето припаднало по-късно.След инцидента от "Пирогов" обясниха, че детето е пристигнало при тях в "състояние, несъвместимо с живота".

В училището влязоха и психолози, за да окажат помощ на децата и на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента, за който се предполага, че е довел до смъртта на четвъртокласничката.  

Инцидентът стана причина район "Витоша", на чиято територия се намира 52-ро училище, да се заеме спешно с ремонта и с оборудването на нови медицински кабинети в училищата и детските градини там.

Както Topnovini.bg вече писа, районната администрация обяви обществена поръчка за доставка на медицинско оборудване и за освежаване на старите кабинети.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама