Нови проекти за близо 3,3 млн. лева ще реализира Общината в Добрич

12:03, 06 мар 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По три нови проекта започва работа Община Добрич. Те бяха представени пред журналисти днес от кмета Йордан Йорданов и екипите, които ще ги реализират, и партньорите. 
Проектите са на обща стойност 3,275 млн. лева. Те са част от Инвестиционната програма на Общината и се финансират по оперативна програма „Региони в растеж. 
Два от проектите касаят внедряване на енергоефективни мерки в обществени сгради – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Д-р Г. Павлов“ и на пожарната. Те са с продължителност 24 месеца. Целят да се подобри енергийната ефективност и достигане на клас на енергопотребление клас "А". 
Проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (РС ПБЗН) – Добрич” е на стойност 600 000 лева. Ремонтните дейности ще са върху разгъната застроена площ 4272,20 кв. м. Очаква се след края на проекта да се достигне икономия от 60,93%, а понижението на годишното потребление на първична енергия да е 849 868 kWh. 
Проектът „Реконструкция и модернизация на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов” град Добрич”е на стойност 1 299 954,78 лв. Основната му цел е да се създадат условия за модерна образователна услуга чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалната гимназия, която е единствена за Североизточна България и  в която се обучават ученици от седем области. 
Ремонт на улица „6 септември“ предвижда третият представен днес проект. Той е на стойност 1 446 000 лева и предвижда рехабилитация и реконструкция  на улицата. Тя се намира в индустриалната част на Добрич и осигурява важни транспортни връзки за бизнеса от Добрич и страната. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама