Проверяват камерите на лифта в Боровец, от който падна 8-годишно дете

12:10, 06 мар 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента проверяват записите от камерите на лифта в Боровец, от който снощи падна 8-годишно дете. Това съобщи главният секретар на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор инж. Валентин Чиликов, цитиран от БНР.

По думите му, по документи  съоръжението е изправно, очакват се и резултатите от днешните проверки. "Тече проверка и обследване по всички видеозаписи, от които искаме да проследим действията както на всеки един от служителите, които имат отношение към съоръжение като експлоатация в този момент, така и позицията на тялото на всеки един от пътуващите, най-вече на двете деца и двамата възрастни, които са на седалката, където е настъпил инцидентът", каза инж. Чиликов.

8-годишното момиче, което пострада в неделя при инцидента с лифта в Боровец, е в стабилно състояние, съобщиха от Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". 

В неделя детето беше оперирано по спешност от екипа на д-р Григор Сиришнишки от Клиниката по детска травматология. Нощта е преминала спокойно, без оплаквания. Детето е в добро общо състояние, оперираният крайник не е оточен и е с добра циркулация.Момичето остава за лечение в спешната болница, като в следващите дни рехабилитатор ще го учи как да се придвижва с патерици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама