Руен и Сунгурларе дават по около 200 хил. лв. за изготвяне на ОУП

12:11, 06 мар 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общините Руен и Сунгурларе са обявили обществени поръчки за изработване на Общ устройствен план (ОУП), показа проверка на Topnovini.bg.

Прогнозната стойност на поръчката в Руен е 200 000 лв. Малко по-малък е таванът на заданието в Сунгурларе – 182 884.60 лв. Сумите са без ДДС.

Процесът на разработване на общ устройствен план на община Руен следва да се структурира в три основни етапа: Изработване на актуализиран опорен план; Изработване на предварителен ОУПО; Изработване на окончателен ОУПО. Всеки от тези етапи притежава относителна степен на завършеност, ситуиран е ясно в съответен времеви интервал и приключва с определена форма на санкция и одобрение от страна на заинтересованите страни (държава, община, бизнес, гражданско общество, неправителствени организации).

Крайният срок за изпълнение на поръчката е 30 септември 2018 г.

Оферти за участие се подават до 6 април тази година.

Предметът на поръчката в Сунгурларе включва: изготвяне на предварителен проект на ОУП, опорен план на общината и за нейното Културно наследство; екологичната оценка и Оценката за съвместимост по Закона за биологичното разнообразие. Изготвяне на окончателен проект на ОУП. Той трябва да обхване територията на община Сунгурларе с нейните населени места и землищата им.

Продължителността на поръчката е 13 месеца.

Крайният срок за подаване на оферти за участие е 22 март тази година.

Средствата и за двете поръчки не са свързани с проекти на Европейския съюз, а ще дойдат от бюджета на общините.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама