Три взломни кражби разследват в Русенско

12:58, 06 мар 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Първо РУ е започнато дознание за кражба. Според постъпил в полицията сигнал на 2 срещу 3 март т.г., след отваряне на прозорец е било проникнато в имот на ул. Славейков в Русе и от помещение в самостоятелна тухлена постройка е извършена кражба на телевизор (22 инча), на стойност за около 265 лв. На посочения адрес е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК. Кражбата се разследва от служители на Първо РУ.

Започнато е разследване по сигнал за апартаментна кражба в жк «Чародейка» в Русе. За времето от 28 февруари до 4 март тази година, след взломяване на прозорец на кухня е проникнато в апартамент на първия етаж в бл.207 и е извършена кражба. Според подадения сигнал от дома липсвали бижута от сребро. Заявената щета е за около 150 лв. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, сигналът е документиран и по случая е заведено дознание по чл.195 от НК. Разследва се от служители на Второ РУ.

На 5 март вечерта в полицията е постъпило съобщение за установено проникване в жилище на ул. Тодор Александров в Русе. Влизането е осъществено след взломяване на ПВЦ прозорец на остъклена тераса и две дървени врати, водещи към терасата. Заявена е липсата на пари - около 2000 лева, както и на златни накити. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Престъплението се разследва от Първо РУ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама