Сериозно наказание заплашва "Левски" след мача с ЦСКА 

13:07, 06 мар 17 / Спорт 25 359 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Отборът на "Левски" спечели двубоя срещу ЦСКА след обрат с 2:1, но "сините" заполянковци най-вероятно ще донесат наказание за клуба. Една от санкциите ще бъде наложена на "сините" заради камъка, с който ултрасите на тима от "Герена" удариха футболиста на "червените" Давид Симао по време на вечното дерби в събота.

Португалецът бе улучен в главата в средата на първото полувреме, докато загряваше в близост до скамейката на ЦСКА. Наложи се лекарският екип от линейката на Националния стадион да проверява състоянието му.

Ако Симао е пострадал и това е описано в доклада на дежурния делегат, то "Левски" ще бъде лишен от домакинство. Това сочи т.. 4, ал. 2 от дисциплинарния правилник на футболната централа. В такъв случай "сините" ще получат и солена парична глоба.

Евентуалното лишаване от домакинство ще бъде изтърпяно срещу Ботев на 18 март. Ако Симао се е разминал само с уплаха и няма физическо нараняване, то от "Герена" ще платят по-малко и ще бъдат с предупреждение за лишаване от домакинство,.

Дисциплинарната комисия заседава във вторник, а в "синия" клуб са притеснени и за още една евентуална санкция - заради издигането на нацистки символ. В Сектор "Б" в събота имаше транспарант, на който в долния ъгъл е изобразена буквата "Л", преплетена с ключът - символ на 1-ва СС дивизия на Адолф Хитлер. Наказанието за появата на нацистки символи в агитките предвижда солена парична глоба в размер на 37 500 лева.

Още през лятото на 2015 г. от „Герена" се обърнаха към своите фенове с разяснително писмо за забранените символи. От клуба разпространиха извадка от създадения от FARE (Football Against Racism in Europe) каталог на дискриминационни символи и знаци с призив „сините" ултраси да не използват подобни при знамената и транспарантите, но това явно не води до искания резултат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама