МВР купува близо 300 високопроходими патрулки за границата 

13:31, 06 мар 17 25 531 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Силовото ведомство ще купува полицейски автомобили с повишена проходимост за справяне с мигрантския натиск, показа проверка на Topnovioni.bg в регистъра за обществените поръчки.

Процедурата е обявена от служебния вътрешен министър в началото на март и се състои от две обособени позиции. Едната е за доставка на 290 патрулни полицейски автомобили с повишена проходимост, а другата - за доставка на 9 мобилни технически работилници с повишена проходимост. Поръчката е съфинансирана със средства за спешно подпомагане в рамките на фонд "Вътрешна сигурност".

Стойността на доставката е 29 239 210 лева без ДДС, от които 28 359 100 лева са за автомобили и 880 110 лева - за мобилни работилници.   

В мотивите на МВР за избор на процедура се посочва, че тя има за цел осигуряване на по-добра охрана на границата и че в резултат на доставката силовото министерство ще бъде снабдено с необходимите автомобили с повишена проходимост, с които служителите ще успяват по-бързо да се придвижват и охраняват границите на България, които се явявят и външни за ЕС и са подложени на миграционния натиск и постоянни опити за преминаване на мигранти към желаната от тях дестинация.

Мотив за поръчката е и краткият срок за усвояване на финансовите средства, отпуснати от Европейския съюз - до 30.09.2017 г. 

Офертите се събират до 20 март. т.г. и ще бъдат отворени на следващия ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама