Приключи проверката на КЗП във връзка с инцидента в курорта „Боровец”

14:52, 06 мар 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за защита на потребителите (КЗП) e извършила проверка по повод инцидента с падналото в неделя от ски лифт дете в в курорта „Боровец”, резултатите от която бяха оповестени днес, научи Topnovini.bg от пресцентъра на институцията.

Проверката е била за съответствието на ски пистите и проучването на КЗП е потвърдило, че са налице в близост до касите и на контролните пунктове задължителните информационни табла с инструкции за безопасно поведение на пистите, както и необходимите маркировки и указателни табели по протежението им, като са поставени и съоръжения за обезопасяване там, където е необходимо.

Независимо от това, че КЗП извършва регулярни инспекции, вчера след като беше оповестено за инцидента, екип на контролния орган незабавно е започнал проверка относно безопасността на пистите и информационната обезпеченост на потребителите. 

Всички 22 писти в к.к. „Боровец” са категоризирани съгласно изискванията на Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в Република България и за определяне правилата за безопасност върху територията на ски пистите и ски зоните и за организацията на работата на ски патрулите. 

КЗП призовава гражданите да спазват стриктно указанията на информационните табели и да бъдат с повишено внимание, защото при покачването на температурите снегът става по-мек и рисковете са по-големи. 

Както вече Topnovini.bg писа, вчера следобед 8-годишно дете падна от ски лифта “Мартинови бараки"в курорта „Боровец“. 

Малко след като се е качило на лифта, детето е изпаднало от седалката на съоръжението - от 4 метра височина. Детето е със счупено бедро и е откарано за лечение в "Пирогов". Детето вече е оперирано и се чувства по-добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама