Бисер Миланов с обвинение за телесна повреда по непредпазливост

15:04, 06 мар 17 25 432 Шрифт:
Автор:

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж за причиняване на телесна повреда на негова съгражданка, съобщиха днес от Обвинението.

Става въпрос за Бисер Миланов, по-известен с прякора „Петното“, който е обвинен за това, че на 13 юни 2016г. в Русе по непредпазливост причинил средна телесна повреда на бившата си приятелка Йоанна К., изразяваща се в счупване на челюст.

Припомняме, че първоначално бе обявено, че става въпрос за умишлен побой. След това обаче стана ясно, че случилото се е по непредпазливост и Миланов бе пуснат под гаранция от 1 000 лв.

Тогава стана ясно, че взаимоотношенията между двамата се влошили, заради спорове за пари от продаден автомобил. На 13 юни 2016 г. Йоанна била в сервиза на вуйчо си. Миланов минавал оттам, видял я е и решил да изяснят споровете си. По време на разговора двамата се скарали. Пострадалата решила да се отдалечи от обвиняемия, който стоял пред нея и тръгнала.

Той обаче искал да продължат разговора си, заради което хванал дясната ръка на жената, след което силно издърпал и я е изтласкал назад, а след това пуснал ръката й. Така тя изгубила равновесие, залитнала и паднала върху менгеме, където ударила главата си в областта на долната челюст.

Свидетели на случаят се намесили и обвиняемият напуснал сервиза, а за случилото били сигнализирани органите на МВР.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Припомняме, че по-рано през февруари тази година Софийската районна прокуратура преведе в затвора в Белене Бисер Миланов, за изпълнение на влязла в сила присъда, с която му е наложено наказание „лишаване от свобода“. Тя е за срок от три години при първоначален строг режим в затвора в Белене и за е за закана за убийство срещу участничка в палатков лагер в София от 2013 г.

В края на 2016 г. пък Миланов бе арестуван по обвинения за хулиганска проява, след сигнал, че заедно с още петима съучастници е нападнал и пребил мъж пред русенско заведение.

Междувременно той бе кандидат за президент в отминалата президентска кампания, на която събра 3 215 гласа. През 2015 г. пък бе кандидат за общински съветник в Русе, като бе подкрепен от 175 русенци.

Името на Бисер Миланов нашумя край протестите срещу и за кабинета "Орешарски", когато нееднократно бе задържан от полицията, заради провокации към насилие. Основател е на Национално движение "Свобода", известно с противоречивите си обществени прояви както в Русе, така и в столицата. Това дори му "спечели" място зад решетките за известно време, откъдето той продължи да се радва на медийно внимание и да дава интервюта.

Междувременно дори специална парламентарна комисия разследва неговата дейност и проучва дали той се е срещал с бившия премиер Бойко Борисов и настоящия евродепутат Николай Бареков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама