Работник пострада при трудова злополука в "Пластхим-Т" в Тервел

15:07, 06 мар 17 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работник в дърводелски цех към „Пластхим-Т“ в Тервел е пострадал ри трудова злополука, съобщават от Областната дирекция на МВР. Тя е възникнала на 3 март, около 10.25 ч.

След подаден сигнал, на място са пристигнали полицаи. Те са установили, че в дърводелски цех, намиращ се в производствени помещения в двора на завод "Пластхим-Т", при обработване на дървен материал с дървообработваща машина тип "Гатер" са притиснати пръсти на лявата ръка на 56-годишния М.Н. Премазан е единият от пръстите на лявата му ръка. Пострадалият е транспортиран от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Тервел до болницата в Добрич, където е настанен в отделение по "Ортопедия" с диагноза «скъсана фаланга на пети пръст».

За случая е уведомена Инспекция по труда в Добрич. Оттам съобщиха, че предстои да бъде издадена заповед на директора на НОИ, след което ще се извърши проверка на обстоятелствата, довели до трудовата злополука. Предстои да се вземат писмени обяснения от пострадалия, прекия му ръководител и колегите, обясниха от Инспекцията по труда.

По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама