Божидар Димитров отива на диспут с Неделковски в Скопие

15:15, 06 мар 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров ще участва в историческа дискусия по АЛФА TV, в предаването на скандално известния македонски журналист Миленко Неделковски, който разби с чук паметна плоча на загиналите 3 хил.български войници на връх Каймакчалан. Това съобщи историкът до медиите. 

Темата на предаването е Първата световна война. Освен Божидар Димитров, в него ще участват двама сръбски учени – директорът на Института за военна история в Белград проф. Миле Биелаец и негов сътрудник, както и директорът на Военния музей на Македония проф.д-р Александър Стойчев. "Както и един ренегат - Стефан Влахов- Мицов", допълва Божидар Димитров и пояснява, че той ще е сам в този спор, защото акад. Георги Марков e заявил, че не може да седне на една маса с Влахов.  

Божидар Димитров заяви, че не се страхува от провокации, тъй като е българин, а „българинът няма страх от нищо”. Тъй като темата е академична, а също и преобладаващата част от участниците са хора от академичните кръгове, директорът на НИМ се надява дискусията да протече в строг академичен дух, в който ще победи онзи, който има повече документални аргументи. 

„Победата ще бъде за нас”, уверен е Димитров, тъй като има много документи от Първата световна война. 

Предаването ще се излъчи в петък - 10 март, от 22:15 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама