Поптодорова: Твърдо съм решила да съдя всеки, който допуска разпространението на откровени лъжи за мен и семейството ми

15:25, 06 мар 17 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова пристига в София тази седмица, за да говори пред медиите от първо лице след скандала с кражбата на скъп крем от варшавското летище. Това информира БГНЕС.

В позиция, изпратена до българските медии днес, Поптодорова заявява: „В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена.

Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90-годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по-късно при моето обратно кацане във Варшава, възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба. Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт.

Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел.

Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допуска разпространението на откровени лъжи за мен и семейството ми.

Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас”.

Миналата седмица бившият български посланик в САЩ подаде оставка от Американския еврейски комитет (АЕК). Поптодорова обяснила, че се оттегля „по лични причини”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама