Междуведомственото звено обсъди организацията на изборите

15:36, 06 мар 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес се проведе първото съвещание на Националното междуведомствено звено, във връзка с провеждането на избори за 44-то Народно събрание, насрочени за 26 март. Това информира БГНЕС. В звеното са включени представители на Прокуратурата на Република България, МВР и ДАНС. В разговорите взеха участие и представители на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Националното междуведомствено звено и областните звена действат от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.

В рамките на правомощията си Междуведомственото звеното ще противодейства срещу евентуални нарушения и ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Съвместните действия на институциите са форма на превенция за недопускане на манипулирането на вота.

На днешното съвещание бяха обсъдени въпроси засягащи координиране дейността на формираните дежурни звена на ПРБ, МВР и ДАНС, с цел осигуряване пълното взаимодействие между институциите; организацията на работата и осъществяването на контрол за законосъобразност в деня на изборите и предходния на него и други важни въпроси имащи отношение към насрочените на 26 март 2017 г. избори за народни представители.

Вниманието на трите институции ще бъде насочено към най-рисковите населени места и малките общини, където се наблюдават определени икономически интереси и опити за натиск върху социално слаби хора.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена в Прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на взаимодействие между институциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама