На работна среща обсъдиха предстоящите избори с областния управител на Сливен

16:05, 06 мар 17 / Политика 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Татяна Петкова проведе среща със секретарите на общините в област Сливен. На срещата присъстваха още председателят на РИК 21 Сливен Росица Тодорова и техническият екип към Областна администрация Сливен.

Сред дискутираните теми беше определянето на помещения от страна на общините, в които да се съхраняват бюлетините и изборните книжа и материали от получаването им от Областна администрация до предаването им на секционните избирателни комисии, както и помещения за съхраняването на бюлетините, протоколите и другите книжа от произведените избори. Помещенията ще бъдат проверени дали отговарят на изискванията от комисия на 7 март. След инспектирането на помещенията, областният управител ще изпрати обобщената информация в ЦИК и Администрацията на Министерски съвет.

Друга тема бяха обученията, които РИК ще проведе на членовете на секционните избирателни комисии. Обученията ще бъдат на 16 март за общините Нова Загора, Котел и Твърдица, а на 17-18 март - за община Сливен.

Бяха обсъдени и въпроси от оперативен порядък, свързани с боравенето с изборните книжа и материали от страна на секционните избирателни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама