Проблемите на местната власт обсъди Емил Христов с кметове на общини в Старозагорско

16:32, 06 мар 17 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Проблемите на хората нямат цвят и вcичĸи, нa ĸoитo e глacyвaнo дoвepиe дa бъдaт тexни пpeдcтaвитeли в cлeдвaщия пapлaмeнт, тpябвa дa бъдат eдинни в oтcтoявaнeтo нa иcĸaнията им. За да се решават проблемите на общините, народните представители трябва да работят заедно. Ние като представители на ГЕРБ ще държим постоянна връзка с хората, с които довчера сме били заедно”, каза днес Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ в Старозагорски избирателен район. Той разговаря с кметовете на Казанлък, Гурково, Павел баня, Раднево, Опан и заместник-кметовете на община Стара Загора и Мъглиж, с които обсъди най-наболелите  проблеми пред местната власт.

По думите на Христов, общините са финансово неосигурени, а по-голямата част от парите в местния бюджет са от държавно делегирани дейности. „По този начин кметовете са поставени в ситуация, в която от тях се изисква и очаква много, а те нямат почти никакви възможности за разрешаването на поставените от хората въпроси. Това е първата ни дискусия по проблемите на местната власт, но ви уверявам, че след избирането ни като народни представители, тези срещи ще станат редовни”, обеща Емил Христов.
 
Да бъде създадена общинска полиция, която да е на подчинение на кмета на общината, поиска Йордан Николов, зам.-кмет на община Стара Загора. Той припомни, че предложение затова на кмета Живко Тодоров е внесено в Нардното събрание. За повече пари за образование призова и зам.-кметът Иванка Сотирова. Според нея трябва да има промяна в делегираните бюджети и те да са обвързани с качеството. Да се инициира задължително обучение в детските градини и да се приеме Закон за професионалното образование, предложи още Сотирова. Зам.-кметът Янчо Калоянов поиска повече средства за инфрастурктурата, а колегата му Красимира Чахова се обяви за спонсорски облекчения за бизнеса, който подпомага спортните прояви.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова пък бе категорична, че липсва децентрализация, липсват средства за издръжката на общинските болници, както и за ремонтите на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа. „На общините се прехвърлят все повече дейности, които не са финансово осигурени от държавата. Убедена съм, че в лицето на Емил Христов и на кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ има хора, които ще се отнесат с много професионално разбиране по тези проблеми. Партийният принцип трябва да бъде забравен, когато се прекрачи прага Народното събрание, както правим ние кметовете”, каза още Стоянова.
 
За защита на българския въгледобив призова кметът на раднево д-р Теньо Тенев. Той настоя и за спешен ремонт на пътя Стара Загора-Раднево, както и за откриването на филиал на Минно-геоложкия унивеститет в Раднево. Душо Гавазов, зам.-кмет на Мъглиж сподели, че е нужно възстановяването на два културни паметника на територията на общината-банята в с. Ягода и Мъглижкия манастир.  Той потърси съдействие и за разкриване на Филиал на центъра за спешна помощ в град Мъглиж. За проблемите със снабдяване с лекарства в малките населени места се оплака кметът на Опан Генчо Колев, а кметът на Гурково Иван Иванов настоя първокласните и второкласните пътища да не минават през населени места.
 
„Решенията на тези въпроси, които вие поставяте, са в нашата програма, ние депутатите от ГЕРБ ще инициираме срещи на всеи три месеца, ще поканим и останалите старозагорски депутати да се включат”, обеща Емил Христов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама