Израелски инвеститор иска да строи дом за възрастни българи

16:34, 06 мар 17 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мерки за задълбочаване на сътрудничеството между Варна и Хайфа, включително развитие на идеи за двустранни проекти в сферите на образованието и технологиите, бяха обсъдени на среща между кмета Иван Портних и посланика на Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиан.

Тема на разговора бе и развитието на туризма. През последните няколко години се увеличава ръстът на израелски туристи във Варна. Очаква се тази тенденция да продължи, включително и заради откриването на целогодишна директна авиолиния между морската столица и Тел Авив.

Кметът Портних сподели, че Варна се радва на изключително голям интерес от страна на нискотарифни авиокомпании, които откриват нови линии до цяла Европа. Той запозна гостенката си с инвестиционните проекти, включително с изграждането на Зона за иновации и развитие Варна. Обсъдена бе възможността за представяне на икономическата платформа на морската столица пред бизнеса в Израел. Обсъдени бяха и възможностите за обмяна на опит между младежки организации, които дава титлата Европейска младежка столица.

Посланик Ирит Лилиан отправи покана към варненски компании за участие в инвестиционен форум, който ще се проведе в Тел Авив в края на годината. Тя сподели още, че има заявени бизнес интерес от страна на израелски инвеститор за изграждане на съвременен дом за възрастни хора в България. В разговорите взе участие и проф. Красимир Методиев, почетен консул на Държавата Израел във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама