Полицейски патрул стреля по кола на каналджия

16:36, 06 мар 17 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Aвтопатрул от мобилната гранично-полицейска група в Драгоман е преследвал вечерта на 4 март БМВ, чиито шофьор отказал да спре за проверка и се опитал да изблъска от пътя полицейската кола, съобщиха от првсцентъра на МВР. 

Тъй като районът е част от рисково направление към държавната граница и поради съмнителното поведение на шофьора, граничните полицаи предприели действия за установяване на лицата и колата - те включили звуков и светлинен сигнал на служебния си ”Роувър”. При осветяване с фаровете, вратата на автомобила се отворила и граничните полицаи видели нелегални мигранти.  Служителите спрели почти до автомобила с устно разпореждане “Стой, полиция”.  

Шофьорът на БМВ-то не се подчинил и обърнал колата към Драгоман. Полицейският автомобил го последвал с включен звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял и  направил опит да изблъска полицейската кола от пътното платно. Затова един от граничните полицаи стрелял през прозореца на два пъти, предупредително, във въздуха със стоп- патрони. 

Въпреки това БМВ-то отново не спряло и шофьорът дори опитал пак да изблъска от пътя полицейската кола. Предвид пряката опасност за живота на служителите, граничният полицай произвел два изстрела с бойни патрони, насочени към задната дясна гума на автомобила. 

Това  не спряло шофьора, който в началото на Драгоман не успял да вземе завой и катастрофирал. Той се оказал 22-годишен софиянец. Задържане е с белезници.

В колата му са открити седем афганистанци. Граничните полицаи чули почукване от багажника на колата и когато го отворили, открили в него младеж, също афганистанец, с кръв по лицето. Извиканият екип на спешна помощ откарал пострадалия в болница. Той е без опасност за живота. 

По случая са образувани са две досъдебни производства под ръководството на Районна прокуратура - Сливница.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама