Извършител на два въоръжени грабежа влиза в ареста

16:38, 06 мар 17 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненец, известен с прякора Легионера, бе задържан под стража. Състав на Варненския окръжен съд уважи протеста на Районната прокуратура във Варна срещу определената му от състав на Районния съд мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 600 лв.

50-годишният Георги Зл. е обвиняем за два въоръжени грабежа на денонощни магазини в Цветния квартал, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Престъпленията са извършени на 3 и на 29 януари тази година. Легионера влизал в магазините с маска на главата и с насочено оръжие и обирал дневния оборот и тютюневи изделия.

Депозираният от Районната прокуратура във Варна протест е поддържан в съдебната зала и от представителя на Окръжната прокуратура във Варна. Състав на Варненския окръжен съд е възприел доводите на прокуратурата да иска задържането под стража за 50-годишния мъж и след обсъждане на допълнително представените доказателства е приел, че единствената законосъобразна мярка за неотклонение спрямо Георги Зл. към момента е задържането му под стража.

Извършителят на двата въоръжени грабежа е задържан в съдебната зала. Той е криминално проявен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама