Оставиха в ареста мъж от Сливен, обвинен за разпространение на марихуана

16:40, 06 мар 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В ареста остава Огнян И. от Сливен. Той е обвинен за това, че на 24 февруари 2017г. в Сливен, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество (канабис) с цел разпространение.

Огнян И. е арестуван след проведена рутинна полицейска проверка, като в него са открити 30 бр. станиолови пакетчета с неправилна форма с размери 2х1см, като във всяко едно от тях е установено наличие на суха зелена листна маса.

На същата дата, в случай на неотложност, е било предприето претърсване и изземване в жилище, обитавано от близки на обвиняемия, при което са открити още 20 бр. станиолови пакетчета с неправилна форма с размери 2х1 см, като във всяко едно от тях е установено наличие на суха зелена листна маса.При направения полеви тест зелената листна маса е реагирала на „канабис“.

За престъплението, предмет на повдигнатото обвинение, се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Според прокурора,  налице е обосновано предположение, че Огнян И. е извършил престъплението, в което е обвинен. Огнян И. е осъждан многократно , като през м.ноември 2015 год. е освободен от Затвора в Бургас, след като е изтърпял последното си наказание „лишаване от свобода“ в размер на седем месеца.  Престъплението, което е извършил, а така също и обремененото му съдебно минало, го характеризират като личност със завишена степен на обществена опасност. Обвиняемият не работи. Прокурорът е категоричен, че е  налице реална опасност същият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на представителя на държавното обвинение и остави Огнян И.  в ареста.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама