Представиха творчеството на акад. Иванка Денева пред институции в Сливен

13:27, 12 мар 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писателката Иванка Денева  проведе творческа среща с психолози и социални работници от Център за трудова терапия и Фондация „Милосърдие” в Сливен. Срещата беше осъществена със съдействието на Община Сливен, а творческото събитие бе уважено от зам.-кмета по наука, образование и хуманитарни дейности на община Сливен, Пепа Чиликова, от членове на Учителски клуб „Будители”, от много граждани.

Ситуирането на творческата вечер във времевия отрязък около два значими празника определи  наслова на срещата: „Националният дух и участ в прозата и поезията на  Иванка Денева”. 
Тя бе водена от председателката на Учителски клуб „Будители” Иванка Калайджиева, която представи  творческата биография и  присъствието на Денева в българската литература, в издания в чужбина и в национални енциклопедии. 

Акад. Денева направи авторски рецитал на свои поетични творби, посветени на Отечеството и на  труженичката-майка, съпруга и любима. Тук прозвуча за пръв път новото й стихотворение „Жена”, както и откъс „Възгледи и противостояния” от романа „Кръстопъти и ветрове”, разкриващ родолюбивите пориви на българина.

Естетическият свят и творбите на писателката в различни жанрове бяха представени  задълбочено и детайлно от литературния критик Щилияна Драгнева, анонсирала и излязлата й от печат книга  „Енигмата на времето”.

Това бе поредно общуване на хората на Сливен с д-р Иванка Денева, която осъществява повече от пет години некомерсиалния си авторски проект „Целебната сила на изкуството” – за хората с увреждания. Иванка Денева представя творчеството си пред различни социални и интелектуални кръгове на България и града под Сините скали, но системно,  тълготрайно и с личностно отношение - за най-изстрадалите хора на „воеводския град”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама