Кметът на Добрич Йордан Йорданов: Приемам думите на Борисов като покана да стана член на ГЕРБ

12:30, 13 мар 17 / Политика 25 1829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Като официална покана за членство в партията приема кметът на Добрич Йордан Йорданов думите на Бойко Борисов, че е член на ГЕРБ.

Както единствено Topnovini.bg вчера съобщи, по време на предизборна среща в Добрич Борисов заяви: „Неслучайно кметът си е член на ГЕРБ и видно е, че ще е успешен”. По-късно и в сайта на ГЕРБ в информация за срещата в Добрич бе съобщено: „Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който вече е член на ГЕРБ, …”.

„Аз съм областен координатор на Движение „България на гражданите“  /ДБГ/ към момента, което е част от политическото семейство на ЕНП. Това е дясно ориентирана партия, аз съм дясно мислещ човек. Никога не можете да очаквате от мен да отида вляво“, отговори пред журналисти кметът на въпроса от коя партия е.

Разказа, че малко преди срещата се е чул с Борисов. „Той ме покани официално да каже и аз да кажа как съвместно сме работили по време на коалиционното правителство, на което той беше министър-председател“, посочи Йорданов. И добави, че е нормално да се отзове на поканата, както днес ще присъства и на форум на Патриотичния фронт, който заедно с Реформаторския блок и ГЕРБ бяха в правителството.

„Идеята беше г-н Борисов да представи това, че аз съм избран от друга политическа партия, но, въпреки всичко, успях да си сътруднича с правителството“, заяви Йорданов. И добави: „Аз бях там, но имаше много хора, които говореха и не съм чул, когато го е споменал. Впоследствие разбрах какво точно е казал. Приемам го като закачка и, може би, като официална покана да членувам в съответната партия. Може би, като част от общото сътрудничество, което сме имали през последната година. Говорим за най-големия договор за водния цикъл“, каза Йордан Йорданов. И посочи, че към днешна дата той е член на ДБГ.

Запитан дали в такъв случай ще приеме тази покана, кметът заяви: „В момента нито сме в период, в който трябва аз да приемам или отхвърлям някакви покани. В момента аз съм в период, в който трябва да търся всяка възможност за този град.“ И добави: „Нека да минат изборите. Тогава ще си говорим за политика и моето политическо развитие. Но, по никакъв начин не тълкувайте това като приемане или отхвърляне на немия покана. За да няма погрешно тълкуване“, призова Йорданов

На въпрос дали е консултирал с ДБГ дали да се отзове на поканата на Бойко Борисов за участие в предизборната среща кметът отговори „Не, разбира се. Аз съм кмет  на град Добрич и не мисля, че е правилно да се консултирам с когото и да е“.

Йорданов заяви категорично, че няма извиване на ръце. Той припомни, че в началото на мандата му многократно имаше коментари, че Добрич повече няма да има големи проекти. „Никакво извиване на ръце, където и да е. Това нещо е плод на много труд – не само водният цикъл, всички онези средства – 170 млн. лева никога досега не са били в Добрич.“ Според него, въпросът, който трябва да бъде зададен, е „Добрич имал ли е дясно управление през последните 12 години?“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама