Новият филм на Аки Каурисмаки на София Филм Фест в Пловдив

14:23, 19 мар 17 / Култура 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не сте си и мечтали за толкова силна филмова неделя! Фестивалът днес започва в 16:30 часа с новото заглавие на Константин Божинов “И после светлина”, копродукция с Белгия. Режисьорът вече е добре познат с хита си “Аве”, в който взеха участие Ованес Торосян и Анджела Недялкова. 

В 18:30 часа е началото на новия филм на гениалния Аки Каурисмаки. “Другата страна на надеждата” разказва две истории. На сирийския бежанец Халед му е отказано убежище в Хелзинки и той е принуден да живее на улицата. Викстрьом е търговец, който купува ресторант в града. Един ден Викстрьом открива Халед да спи в двора зад ресторанта му и му помага с място за спане и работа. Викстрьом, Халед, сервитьорката, готвачът и кучето му си заформят едно утопично общество. Аки Каурисмаки отново събира различни хора, за да докаже, че светът може и трябва да бъде едно по-добро място.

Номинираният за Оскар “На всяка цена” на Дейвид Макензи (“Перфектно чувство”, “Към звездите”) започва в 20:45 часа. Двама братя Тоби – примерен, но разведен баща, и Танер – избухлив мъж, бивш затворник, се съюзяват, за да оберат клоновете на банката, която иска да вземе ипотекираните им семейни земи. Последната им надежда е да си върнат бъдещето, което сили извън техния контрол са присвоили. И точно когато братята смятат, че планът за отмъщение ще проработи, съдбата ги среща със суров и вулгарен тексаски рейнджър, който търси последния си триумф, преди да се пенсионира. Докато Тоби и Танер планират финалния банков обир, назрява моментът на сблъсъка между един мъж, почитащ закона, и двама братя, които имат единствено семейството си.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама