Радостта от живота представиха двама художници в експозиция

07:00, 31 мар 17 25 1220 Шрифт:
Автор:

Експозиция от 50 платна живопис представиха в ХГ“Елена Карамихайлова“ известният шуменски художник Красимир Арсов и синът му Бранимир. Художественият проект е реализиран със средства от фонд „Култура“на Община Шумен.

„Представям около десетина работи като експеримент. Работих с нови, по-изчистени нюанси. Синът ми излага творби, тип мазилка, върху които се третират различни колажи“, сподели пред Topnovini.bg Красимир Арсов. Той бе лаконичен, картините говорят много повече от художника.

„Един от най-колоритните шуменски художници. Творец с изключително разпознаваема физиономия в национален и международен мащаб“, така доц. Ростислава Тодорова представи Красимир Арсов. А синът му Бранимир Боянов, продължител на творческата традиция в семейството е възпитаник на катедра“Визуално изкуство“ в Шуменския университет, с които най-много се гордеем.

Снимка: Topnovini.bg

„Настроението на тази изложба е трудно да бъде изразено с с няколко думи. Дуенде, с тази дума творците наричат радостта от живота. Усещаме я в платната на двамата художници- баща и син.

Всеки един от двамата творци се представя по различен начин с различно лице, каза доц. Тодорова. Според нея Красимир Арсов разказва своите цветни легенди. А синът му тактува разказа с безкраен ритъм.

Оценката на преподавателя в ШУ, тук виждаме един утвърден художник и негов наследник, който не само върви по неговите стъпки, но преживява изкуството по собствен начин.

По думите на доц. Тодорова, „светът който е в Красимир и Бранко е мастилена лятна вечер, която е пълна с цветни легенди, с вино и почуква с токчета в един безкраен ритъм“.

„С изложбата на двамата художници виждаме един успешно реализиран проект с много голямо сърце. Талант и импровизация и красота. Синът Бранимир следва стила на баща си, един уникален шуменски художник“, заяви пред Topnovini.bg заместник-кметът по култура и образование в община Шумен Найден Косев.

Тази изключителна радост от живота, импровизацията в идеите, фантазиите и легендите присъстват в тези платна, отбеляза той. Според него това е възможност всеки ценител на изобразителното изкуство да погледне от свой ъгъл, от своя гледна точка и да намери своето въображение в тях.

Снимка: Topnovini.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама