Почетният консул на Армения Ехиязар Узунян в кампания „Топъл обяд“

07:00, 31 мар 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес почетният консул на Република Армения в Пловдив Ехиязар Узунян ще подкрепи кампания „Топъл обяд“. В 11,30 ч. пред болница „Медлайн“ в Пловдив той ще раздава храна заедно с председателя на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев. „Приех поканата веднага, тъй като инициативата в подкрепа на хората в затруднено материално положение е хуманна и благородна. Освен това се провежда от 3 години, гарантира на изпаднали в нужда сигурност и най-важното със своята загриженост инициаторите стоплят душите и сърцата на тези хора“, заяви той.

Узунян е третият почетен консул, който показва съпричастност към „Топъл обяд“. От началото на 2017 г. храна раздаваха д-р Марияна Чолакова, почетен консул на Германия и Джузепе ди Франческо, почетен консул на Италия. Те изразиха надежда, че примерът на пловдивския предприемач ще намери последователи в цялата страна, за да се помага на повече социално слаби у нас.

Кампанията се провежда по идея на президента на ордена д-р Невен Енчев. Тя се организира като продължение на акция „Топло сърце“, която осигури помощи на пострадалите от наводнението в Мизия през 2014 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама