Ученици от община Кубрат се запознаха с полицейската професия

08:45, 31 мар 17 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ефективната превенция е сбор от образователни политики и мерки. Водени от това разбиране Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Кубрат, инициира интерактивна среща на тема: „Превенция на престъпността - Законът и ние” и „Превенция обществен ред и сигурност”, съобщиха от местната комисия. Проявата се проведе в спортната зала в града. Ученици от различни възрасти-доброволци към Клуб „Емпатия” при МКБППМН, бяха главните действащи лица. На ученическите въпроси отговори полицейски инспектор Йордан Йорданов от РУП-Кубрат. 


Репортерите (ученици от 2-11 клас) се интересуваха от професията на униформения служител – какви качества трябва да притежава, кои са причините деца да попадат в конфликт със закона, как може да се предотврати това, кои са трудните моменти от ежедневието на полицая и мн. др. 
Целта на форума бе създаване на трайни навици за спазване на законите, опазване на околната среда, културно-историческите ценности и повишаване на правната култура на гражданите, осведомяване на широката общественост и предоставяне на актуална информация по проблемите на превенцията на престъпността. Срещата целеше също 
запознаване на учениците с модели на безопасно поведение и с начините, по които могат да се предпазят, за да не станат жертва на престъпление, както и запознаване с добри практики, за подобряване на сигурността и намаляване на уязвимостта в населените места. 

Снимки: МКБППМН - Кубрат

Проведена бе и викторина с превантивна цел, която провокира учениците към дискусия и коментар по въпроси свързани с правилата за движение, институциите, към които трябва да се обърнат при нужда и необходимост, МПС-та са със специален режим на действие, разлика между грабеж и кражба и др. В интерактивната среща се включиха ученици от училищата в  Юпер, Беловец, Бисерци и Кубрат.  Най-малките участници получиха и листовки с правила за ползотворно общуване и поведение. 

 За активно участие, отговорност отношение към творческо-превантивната дейност на местната комисия, репортерите получиха грамоти “Творим заедно” от секретаря на местната комисия Надие  Карагьозова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама