Задържаха мъж прибрал пари от магазин в Стара Загора

09:29, 31 мар 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искане на Районна прокуратура  Стара Загора  съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор Т., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на опасен рецидив противозаконно присвоил чужди движими вещи, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Тодор Т. работел в търговски обект – нон-стоп магазин в Стара Загора. На 18 декември 2016 г. след приключване на смяната си взел оборота от търговския обект в размер на 2 128 лева. На следващия ден не се явил в магазина, започнал да се укрива от собственика, а обсебените средства похарчил за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан четири пъти за престъпления от общ характер - кражба, грабежи и държане на наркотични вещества. Деянието на 18 декември 2016 г. е било извършено в условията на опасен рецидив. Обвиняемият Тодор Т. е бил освободен от затвора на 24 юни 2016 г.

Районен съд  Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Тодор Т.  е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Тодор Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама