Организират поредица от инициативи в Русе за "Маратона на четенето"

10:50, 31 мар 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нощта на Андерсен, която тази година е под надслов „Малкото голямо приключение”, започва в 18.30 ч. днес, в навечерието на  Международния ден на детската книга и изкуствата за деца - 2 април, рождената дата на Ханс Кристиян Андерсен.

През 2017 г. Русенската библиотека организира инициативата в партньорство с Образователен театър „Любознайко“. 16 деца от различни русенски училища ще се включат в „Малкото голямо приключение” и с много игри и забавления ще съпреживеят вълшебството на Андерсеновите приказки, съобщават от РБ "Любен Каравелов". Участниците ще се впуснат в невероятни приключения, ще решават загадки, ще дешифрират кодове. 

На 1 април от 10.00 ч. в Детския отдел на Библиотеката е официалното откриване на Маратона на четенето - 2017. По време на инициативата ще бъдат наградени най- четящите деца на Русенската библиотека за 2016 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се присъединява към Маратона на четенето с поредица от инициативи за стимулиране на четенето. Националната кампания се провежда по идея на Българската библиотечно- информационна асоциация в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и инициативата „Походът на книгите“.

Кампанията насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. И през тази година Маратонът отново ще се превърне в извор за вдъхновение и повод за проява на креативност в организирането на събития, посветени на четенето, съобщават още организаторите.

Инициативите на Русенската библиотека в рамките на Маратон на четенето - 2017 се реализират в партньорство с преподаватели и студенти от РУ „Ангел Кънчев“ и Образователен театър „Любознайко“. В кампанията ще се включат учители и възпитаници на СУ за европейски езици „Св. Константин- Кирил Философ“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Тома Къраджиев“, ДГ „Слънце“ и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама