Прокуратурата започна разследване за натровените с „Топъл обяд”

11:42, 31 мар 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Казанлък се самосезира и разпореди проверка по повод сигнали за консумирана храна с опасни за здравето вещества. Това информира БГНЕС.

Прокуратурата се е самосезирала по репортажи и публикации в медиите по сигнали за консумирана храна с опасни за здравето вещества. С проверката се цели установяване на данни за извършено престъпление по чл.350 ал.1 от Наказателния кодекс.

Разпоредено е да се изяснят обстоятелствата по приготвянето на храната, която е предоставена на неселението на 30 март 2017 г. по програмата „Топъл обяд“, попаднали ли са в нея опасни за здравето вещества и създадена ли е по този начин опасност за здравето на хората, консумирали храната в следните населени места– с.Едрево, с.Нова Махала, общ.Николаево и с.Зимница общ.Мъглиж.

Възложено е да бъдат разпитани кметовете на населените места, в които е имало лица с хранително натравяне, относно участието на населението в програмата. Ще се поискат сведения и от лицата, при които са възникнали здравословни проблеми.

Ще се установи фирмата, която е участвала в програмата „Топъл обяд“ и дали са допуснати нарушения при приготвянето и доставянето на храната.

Изискана е информация от Регионалната здравна инспекция – Стара Загора и от Областната агенция по безопасност на храните – Стара Загора, относно констатираните от тях данни за застрашаване здравето на населението участващо в програмата.

Проверката се извършва в едномесечен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама