40 души ще работят в общинското предприятие „Озеленяване” в Сливен

12:09, 31 мар 17 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За създаване на предприятие по озеленяване в Сливен се обединиха общинските съветници в Сливен. С единодушие те приеха предложението.
В него ще работят 40 души. В дейността му се включва изграждане, поддържане, почистване и стопанисване на паркове, градини, междублокови пространства, улично озеленяване и други обществени озеленени площи на територията на Община Сливен.

„В защита интересите на общината е целесъобразно да се промени начина на организация на дейността по озеленяване”, заяви кметът Стефан Радев. Обособяването й в предмет на дейност на общинско предприятие ще доведе до много по-ефективно използване на средствата, които към момента влага Общината, възлагайки я на фирма-изпълнител. 

„Ще бъде постигната максималната ефективност от управлението на общинските финанси, защото няма да се цели формиране на печалба, но това ще доведе до оптимизиране на разходите, повишаване качеството на извършваната услуга, ще се повиши ефективността и оптимизацията на трудовия процес, ще бъде постигнат социален ефект, чрез разкриване на нови работни места”, уточни още Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама