Европейски светила ще обсъждат край Варна проблемите на детския диабет

13:21, 31 мар 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изтъкнати специалисти от Италия, Великобритания, Холандия, Израел, Германия, Турция и България ще участват в четвъртия курс за следдипломна квалификация на Международното дружество по детски и юношески диабет. Той ще се проведе в курорта Златни пясъци в периода 20 – 22 април.

Конференцията на тема „Променяме диабета“ е насочена към диабетолози и ендокринолози, педиатри, студенти по медицина и ендокринни медицински сестри от цялата страна. „Темите в четвъртото издание се фокусират върху аспекти на настоящите постижения и очаквания в областта на ежедневното управление на диабет и редки ендокринни заболявания при деца и юноши. Специален акцент ще бъде поставен върху новите технологии, които са в помощ при социалните предизвикателства в здравеопазването“, обясни проф. д-р Виолета Йотова, директор на курса от страна на Варненското дружество по детска ендокринология и организатор на международното научно събитие.

Проф. Виолета Йотова е изтъкнат специалист по детска ендокринология и метаболитни заболявания, преподавател в Катедрата по педиатрия към Медицинския университет във Варна и ръководител на направление „Педиатрия“ в университетската болница „Света Марина“. ​

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама