В НАП – Шумен са подадени над 5000 елекроннии декларации

13:25, 31 мар 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес изтича срокът за подаване на декларациите за корпоративни данъци и внасяне на подоходния данък, напомнят от приходната агенция в Шумен.

До момента в офиса на НАП - Шумен са приети 7 165 корпоративни декларации, като 5 035 от тях са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис.

На хартия, в офисите на НАП са подадени 1 786 декларации, а останалите 344 броя са подадени чрез пощенските станции.

Ако физическите лица подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., могат да ползват 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 2 май 2017 г.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите тази година изтича на 2 май, а най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

За фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, НАП – Шумен, припомня, че ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра, а именно 31 март 2017 г.

С декларацията се подава и годишният отчет за дейността.

 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама