"Софийска вода" ще инвестира 200 млн.лв. в столичната ВиК мрежа

13:26, 31 мар 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ясен е новият план за развитие на "Софийска вода" - "Ангажираме се да инвестираме повече от 200 млн. лв. в следващите пет години", пишат в прессъобщение до медиите от дружеството.
 
Подробен план на предвидените модернизации се съдържа в бизнес плана, одобрен от КЕВР. Той ще осигури устойчивост на дружеството, което ще му позволи да съсредоточи всичките си усилия в основната му дейност - обновяване и поддръжка на ВиК мрежата на София, отбелязват от Софийска вода. 
 
Решението на регулатора, с което се приема бизнес плана на "Софийска вода" е важно не само за компанията, но и за целия воден сектор. То ще отвори пътя за приемане и осъществяване на плановете и на останалите дружества, което ще доведе до тяхното стабилизиране и успешен завършек на реформата във ВиК сектора, посочват от компанията.
 
Дружеството си е поставило за цел да намали загубите по мрежата с 20 милиона кубически метра през следващия петгодишен период. Софийска вода възнамерява да предложи нови административни и законодателни мерки за учредяването, например на социален воден фонд.
 
Инвестициите са важни, тъй като само ВиК мрежата в София е дълга 5500 километра. Това изисква значителни средства за поддръжка и подобряване, включително и на най-енергийно ефективната пречиствателна станция за отпадъчни води в цялата група на "Веолия вода" - тази в Кубратово.
 
Предвиждат се създаването на мобилен център за посещаване на населените места в близост до София, въвеждане на безплатен телефон за обслужване на клиенти и много други подобрения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама