Наградиха сираци върнали намерени пари в Стара Загора

13:48, 31 мар 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на ОДМВР Стара Загора, старши комисар Николай Кирков, началникът на Първо районно управление, главен инспектор Николай Колев и ръководни служители от управлението, изразиха своята признателност на Наска Бончева на 14 г. и Стефан Ангелов на 16 г., възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи (ДДЛРГ) „Мария Терезия“ в  Стара Загора, за проявени от тях висок морал и гражданско самосъзнание.

На 9-ти март, около 18.30 часа, докато се връщат от тренировка по футбол, двете деца намират на улицата плик със сумата от 380 лв. Двамата без колебание решават да предадат парите на дежурния възпитател в ДДЛРГ „Мария Терезия“, който уведомява за случая служители на  Първо районно полицейско управление. Собственикът на сумата е издирен  и за по-малко от 24 часа изгубените пари са му върнати.

Старши комисар Кирков връчи на всяко от децата поздравителен адрес и предметна награда, като им благодари за доблестната постъпка и им пожела, както в този момент, чрез делата си винаги да бъдат добър пример за съучениците и приятелите си.

Поздравления, чрез директора на дома Латинка Петрова, бяха отправени и към хората от педагогическия и непедагогически персонал, които в ежедневните грижи за децата, влагат своята силна любов към тях и този начин помагат за изграждането им като достойни граждани.  

Припомняме, че от този дом бе и 15-годишната Мария Звездева, която на 15 януари 2016 г. спаси живота на тролейбусния шофьор Филип Тодоров, който по време на работа, докато управлявал тролея губи съзнание и гълта езика си. Помага му Мария.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама