Сформират областни мобилни екипи за социална работа в трудно достъпни места

14:24, 31 мар 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартира изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане“ с бенефициент Агенцията за социално подпомагане. За целите на новия проек Агенцията ще си сътрудничи с всички 265 общини в България, съобщават областните координатори в Шумен.

В рамките на дейностите вече са наети 56 областни координатори в подкрепа на политиката по деинституционализация за деца и възрастни.

Местните координатори съобщават още, че предстои обособяване на 28 областни мобилни екипи за индивидуална работа на място с уязвими групи в трудно достъпни места. Ще бъдат наети и 10 експерти по социална работа с денонощен режим на заетост. Те ще бъдат ситуирани към две пилотни дирекции „Социално подпомагане“ в София и Бургас. Тези дирекции ще реализират нов модел за закрила на деца и възрастни в специфични кризисни ситуации.

Ще бъдат изготвени проучвания и последващи анализи в сферата на социалното включване за подкрепа на общинските стратегии за развитие на социалните услуги, като така ще се оцени ефективността и ефикасността на областните стратегии за развитие на социалните услуги.

Целите и очакваните резултати след приключване на проекта са да се подобри качеството на работа на Агенцията за социално подпомагане и подкрепящите администрации. Дейностите ще допринесат за по-добра политика в сферата на социалните услуги и ще стимулират развитието на персонала работещ в социалната сфера, съобщават още от шуменските координатори. Проектът ще се изпълнява до края на 2019 г. с безвъзмездна финансова помощ от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама