Изграждат още нови спирки в пловдивския район „Южен“

14:44, 31 мар 17 25 656 Шрифт:
Автор:

Спирката бе издигната до бившия завод „Петър Ченгелов“ и  е в непосредствена близост до пловдивски хотел. Заслонът представлява метална конструкция с обособени места за сядане, отстрани и отгоре съоръжението е покрито с поликарбонат. Цената за изработването и монтажа е 3 500 лв.

„Спирката се ползва от много работещи в индустриалната зона и необходимостта от поставянето на заслон беше огромна. Неведнъж съм виждал, че хората при дъжд  и сняг няма къде се скрият и понеже спирката е извън обхвата на голямата концесия, взех решение това да е първият заслон, който да поставим през 2017-та“, обясни кметът на района Борислав Инчев.

„През следващите седмици ще бъде монтирана още една нова спирка на ул. „Пере Тошев“ в близост до МБАЛ „Света Каридад“, обяви още Инчев, като припомни, че във времето на неговото кметуване в „Южен“ са изградени още 12 заслона на ключови места.

„Още при встъпването ми в длъжност изработихме специална програма, чрез която да решим проблема с липсата на заслони на територията на района. Само една година по-късно вече няма спирки без заслон от така наречените „чакащи“, констатира кметът на „Южен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама