Корнелия Нинова поиска вот на доверие от Националния съвет

15:44, 31 мар 17 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Корнелия Нинова поиска вот на доверие от Националния съвет на БСП, заседание на който се провежда на "ПОзитано" 20, предаде БГНЕС.

В момента тече гласуването по вота. Нинова заяви, че ако не й бъде гласувано доверие, тя ще се оттегли от лидерския пост.

Снимка: БГНЕС

Днес пленумът на БСП трябва да направи анализ на изборните резултати. 

БСП има депутати от всички области. През 2017 г. БСП пет пъти увеличи подкрепата от българите живеещи в чужбина. Спрямо 2014 г в София се увелиичава подкрепата за партията.

Сред хората в висше образование има ръст с 15%.10% от гласувалите за БСП на предишни избори са гласували за БСП, заяви Нинова

БСП бележи висок ръст сред младите и възстановява доверието на възрастните и тези, които живеят в чужбина.

Снимка: БГНЕС

Загубихме изборите и сега спокойно да видим защо. Има 7 причини. Не сме показали проевропейско поведение. Позиция за СЕТА. Позиция против санкциите на Русия. Позиция против смяната на Ирина Бокова с Кристалина Илиева. Присъединяване към позицията на вишеградската четворка за качеството на храните в източна Европа. Против Европа на няколко скорости. Спорът с генералния секретар ЕНП – Антонио Лопес, изреди Нинова.

Тя подчерта – „не критикуваме ЕС, а европейската десница, но нашият път ще бъде за единен ЕС“. Дадохме повод да се интерпретира, че ние сме против демокрацията, заяви Нинова. Гарант за демокрацията в България е конституцията, в чиято промяна БСП е участвала. БСП не е внушавала натиск и страх върху бизнеса и семейства. Трябва да се посочват случаите, когато се отнема демокрацията.

Снимка: БГНЕС

Третата група причини - в програмата и посланията - обвинения че не е лява партия. Нинова каза, че БСП е обединила левицата защото АБВ и другите леви партии не са успели да съберат хората.

Според Нинова трябва да се обсъди данъчната политика на БСП и да се представи. Други проблеми са вътрешнопартийните - тезата за водачите на листи парашутисти не сработи, коментира тя.

Шеста група въпроси са купения вот, корпоративния вот, административния натиск - според нея тези избори са показали проблем в тази област. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама