Задържаха педофил в Бургас, примамвал момиченце по интернет

16:03, 31 мар 17 25 827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж с педофилски наклонности е задържан в Бургас. 37-годишният Иван Шопов е арестуван преди два дни след подаден сигнал от родители на малолетно момиченце. Първоначално прокуратурата му е наложила 72-часово задържане, а днес Районният съд в Бургас одобри искането на държавното обвинение за постоянна мярка за нетклонение „задържане под стража“.

Делото се гледа при закрити врата по решение на съдия Петя Георгиева, която не разреши журналисти да присъстват в залата поради твърде личните данни, които биха се изнесли за обвиняемия и жертвата.

От прокуратурата съобщиха, че Иван Шопов е обвинен за това, че в периода от месец февруари  до 28 март тази година в гр. Бургас по интернет - чрез социална мрежа Facebook и програмата Messenger, установил контакт с момиче, ненавършило 14 години, с цел извършване на блудствени действия с нея. Родителите на детето обаче разбрали за комуникацията и подали сигнал в полицията.

Има данни, че мъжът е комуникирал по подобен начин и с други малолетни, но в момента информацията е предмет на следствена тайна, каза прокурор Димо Маджаров. Разследването по този случай е в начален стадий и тепърва ще се изясняват подробности. Обвиняемият е служител във фирма, която не е в сферата на IT технологиите. Той не е женен, живее с родителите си, които също били изпаднали в шок от неговото задържане, неподозирайки за наклонностите му.

Иван Шопов не отрича вината си, казал е пред съда, че съжалява за стореното.

Адвокатът му е поискал да бъде освободен под парична гаранция. Прокуратурата обаче е настояла обвиняемият да остане за постоянно „зад решетките“ с оглед възрастта на обекта на престъпното посегателство и това, че е детето се нуждае от максимална държавна защита.

За такова престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и „глоба“ от 5000 лв. до 10 000 лв.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама