РИОСВ-Шумен организира конкурс за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране

13:48, 07 апр 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Конкурс под мотото „Гората за децата“ организира РИОСВ-Шумен. Инициативата е за най-голямо количество предадена хартия за рециклиране и е насочена към учениците и децата от образователните организации на територията на Шуменска и Търговищка област. Конкурсът ще се проведе в периода 7 април – 19 май 2017 г.

Регламентът предвижда участието на класове от училища и групи от детски градини. Не се допуска индивидуално участие на ученици и деца. Участниците ще бъдат разделени в две групи – детски градини и училища. Класовете от училищата са разделени в три групи – 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас.

Тази година конкурсната част е разделена на два етапа. Първият етап е в периода 7 април – 24 април. Организаторите предвиждат всеки клас или група, предал 70 и повече кг хартия за рециклиране да получи живо дръвче по повод Световния ден на земята.

Вторият етап е в периода 27 април – 19 май и предоставя възможност на участниците в конкурса да продължат да се борят за голямата награда в своята група и приза екоклас/екогрупа на 2017 г.

Първенците във всяка категория ще бъдат наградени на 5 юни, когато се чества Световния ден на околната среда.  Организаторите са предвидили и поощрителни  награди и  грамоти за всеки участвал клас и група.

Предаденото количество хартия се удостоверява чрез кантарни бележки предоставени в  РИОСВ-Шумен - на ул. „Съединение“ 71, ет.3 или на email адресa на екоинспекцията   [email protected].

Конкурсът се организира за шеста поредна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама