Нови 30 задържани демонстранти във Венецуела

01:49, 16 апр 17 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуелските власти арестуваха 30 души за различни нарушения по време на протестна акция в град Лос Тексас в щата Миранда, съобщи вестник Насионал (El Nacional), цитиран от ТАСС. Това информира БГНЕС.

„Задържаните разрушаваха обекти на инфраструктурата, пречеха на движението, блокираха улиците на столицата на щата”, каза местният областен управител.

„В събота силите за сигурност взеха ситуацията под контрол”, допълни той.

От началото на април във Венецуела се изостри политическата криза. Основна причина за нея станаха решенията на Върховния съд на страната, който даде на президента Николас Мадуро пълномощия да действа фактически без нуждата от парламентарно одобрение. Ситуацията бе усложнена от забраната за губернатора на щата Миранда и един от лидерите на опозицията Енрике Каприляс, да се кандидатира на изборни длъжности 15 години.

Според неправителствената организация „Венецуелски наказателен форум” от началото на април са задържани над 300 участници в антиправителствените демонстрации. Броят на пострадалите по време на сблъсъците с полицията, както съобщават представители на опозицията, е десетки. Най-малко седем души са загиналите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама