Затварят от днес част от бул.“Брюксел“ за 6 месеца

14:24, 18 апр 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес започва изграждането на нова естакада към софийското летище, поради движението по столичния бул. "Брюксел" ще бъде силно затруднено за 6 месеца, съобщават от Столична община.

Пътното платно на бул.“Брюксел“ ще бъде стеснено, а участък от около 400 м ще бъде напълно затворен, но за да не се блокира напълно движението по този възлов булевард, ще се изгради временно локално платно през западната страна на булеварда.

Заради очакваните затруднения при придвижването до Летище София от Столична община съветват пътуващите дотам хора да използват метрото или автобус 84, за да стигнат до аерогарата. Съветите към пътуващите с автомобил са да изберат стария път до летището, който е по бул. "Христофор Колумб".

Ремонтът, който предстои, ще бъде на стойност 13 млн. лв., с които ще бъде изградена магистрална пътна отсечка от 1100 м до Терминал 2 на Летище София, както и нова естакада. Ще бъдат изградени нови рампи за пътя към аерогарата, тъй като по проект директното трасе на бул. "Брюксел", идвайки от естакадата, продължава към Терминал 2, а за стария терминал ще се слиза по локално платно на долно ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама