Наказаха с пробация мъж за незаконна дървесина

15:03, 18 апр 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За извозване и съхранение на незаконно добита дървесина 57-годишен мъж бе осъден на пробация и глоба от Районния съд във Варна. Той бил заловен при съвместна операция на полицията и Регионалната дирекция по горите на 30 октомври миналата година на пътя между с. Детелина и гр. Долни чифлик.

Дървеният материал, който бил незаконно добит, но не от него, бил натоварен в самосвал „МАН“. В каросерията имало 6,2 кубика дърва за огрев – дъб и цер, които били поставени на пода така, че да не се виждат отвън. Дървата не били маркирани с контролна горска марка, нямали производствена емблема и пластмасова пластина.

Шофьорът не притежавал превозен билет, а камионът, който бил лизингов, не бил оборудван с изискуемата по Закона за горите система за проследяване. На следващия ден при проверка в ползван от 57-годишния мъж имот в землището на с. Шкорпиловци били открити да се съхраняват още 2,5 кубика незаконно добита дървесина.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. При постигнато в съдебната зала споразумение Районният съд му наложи 10 месеца пробация при двете задължителни мерки –  регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител, както и глоба в размер на 500 лева.

Дървеният материал се отнема в полза на държавата. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама