Отбелязват 15 години от създаването на асоциацията на студентите-медици в Пловдив

07:48, 24 апр 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмица на медицинското образование е инициатива на Европейската асоциация на студентите по медицина, която от 2013 година се организира ежегодно като традиционна кампания за студентите-медици в Медицински университет - Пловдив. Юбилейното пето издание на „Седмица на медицинското образование“ започва днес в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив, като ще отбележи официално и 15-та годишнина от основаването на Асоциацията на студентите по медицина в МУ - Пловдив. 

Участниците (до момента 226 регистрирани студенти) ще научат много нови практически умения в допълнение на учебната програма. Ще работят в новия Симулационен тренировъчен център на МУ - Пловдив, където ще практикуват върху последно поколение биотехнологични манекени-кукли и симулатори. И още практика: упражнения за хирургично зашиване, за разчитане на ЕКГ, заедно с много полезни занимания в интерактивните „работилниците/workshops“, които от АСМ - Пловдив са подготвили тази година за 5-то издание на «Седмица на медицинското образование».

С мотото «А кой е казал, че медицината е само четене на дебели книги?!» студентите-организатори призовават своите колеги да научат нещо ново, да приложат на практика наученото в университета, да забравят скуката от самоцелното четене на трудните учебници, като се включат в „Седмицата на медицинското образование“ от 24-ти до 28-ми април и покажат на всички и на себе си колко интересни са медицинската наука и познанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама