Корнелия Нинова: Нашата мисия е справедлива България, която ще постигнем заедно с вас

11:51, 01 май 17 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„БСП има мисия, тя има име и това име е справедливост. С вашата сила и с нашата воля ще постигнем тази справедливост“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг по случай 1 май – Световния ден на труда и солидарността, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова се обърна към събралите се хиляди хора в центъра на София с думите: „Много от вас са обезверени. Важното е верни на идеите си да продължаваме напред и така ще постигнем онази България, за която мечтаем – солидарна и свободна“.

Лидерът на БСП припомни, че честванията на 1 май са започнали преди 131 г. в Чикаго, но и днес 131 г. след тази дата хиляди хора по цял свят протестират в САЩ, Русия и Европа.

„Заедно с нас те искат по-добри условия на работа, адекватно заплащане и условия за сигурност“, каза тя и подчерта, че 131 г. по-късно проблемите остават нерешени и дори са станали по-големи. „Днес съществува много по-модерна експлоатация на труда – неплащане на осигуровки за здраве и пенсия, работа в нечовешки условия. Днес много работници не смеят да вдигнат глава, защото няма да получат и малкото, което получават. Днес сме тук, за да им вдъхнем кураж и надежда, да защитим техните права“, обеща Корнелия Нинова.

Тя заяви, че БСП е влязла в 44-то Народно събрание по волята на почти 1 милион българи обеща, че няма да предаде тези хора.

„В новия парламент вече имаме комисия, която да се занимава с некоректните работодатели, които не плащат осигуровки... Ще продължим с борбата срещу монополите, сивата икономика и в защита на българското производство. Не трябва да спираме до тук“, каза Нинова и заяви, че всички посочени по-горе проблеми са резултат от съществуването на „паралелната държава“. В тази „паралелна държава“, малцина богатеят на гърба на труда на гражданите: „Това е онази държава, в която се дава път на тези, които богатеят на гърба на работещите. Не тези несправедливости трябва да сложим край“, категорична е лидерът на левицата.

Нинова заяви, че управляващите се опитват да ги заглушат, като премахнаха блиц контрола на министрите в парламента. „Няма да се предадем, нашата битка не е за един ден. Това е битка срещу крещящата несправедливост, че ако си беден ще умреш 10 години по-рано, отколкото другите; несправедливостта, ако си жена, да получаваш по-малко; ако си млад, да не можеш да си купиш дом и да нямаш работа“, добави тя.

„Ако си един от тези българи, които не можеш да си плащаш сметките, искам да се обърна към теб: Не се предавай. Имаш съмишленик, ние от БСП ще направим всичко, за да имаш контрол над живота си, заради труда и талантите си. Когато взимаме решенията, БСП ще се води от твоите интереси“, подчерта Корнелия Нинова.

След нейното слово, което беше посрещнато с възгласи „БСП“ и „България“, гражданите се отправиха към Борисовата градина, където ще се проведе традиционен празник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама