В Канада евакуираха 2000 души заради наводнения

02:02, 08 май 17 / Свят 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 2 хиляди души бяха евакуирани от жилищата си заради излезли от коритата си реки и прелели езера в различни канадски провинции, съобщи Си Би Си в неделя, предаде БГНЕС.

Най-пострадалият район е Квебек. Там около 1,7 хиляди души трябваше да напуснат къщите си. В зоната на бедствията се оказаха около 2 хиляди жилища в над 130 общини, сред които и градската агломерация на провинцията - Монреал. Вече четвърти ден не спират валежите от дъжд в региона, в който снежната зима предизвика пълноводие в реките след разтопяването.

На населението в Квебек помагат над 1,2 хиляди военни от армията. Те съдействат за евакуацията на населението и в изграждането на диги от чували с пясък за ограничаване на разлива на реките.

В източната част на съседната на Квебек провинция Онтарио от бреговете си излезе река Отава. Тежка е ситуацията и в райони на провинция Ню Брънзуик, където валежите през уикенда достигнаха 150 литра на кв.м.

В западната част на Канада - в Британска Колумбия - в зоната на бедствието се оказаха жителите на град Килоун, част от които напускат домовете си. Кален поток отнесе къща със 76-годишен мъж, който се смята за изчезнал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама