И в Пловдив започва операция под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“

07:00, 08 май 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до края на седмицана ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност. Тази година тя ще премине под мотото „Спаси живот! Намали скоростта!“ с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.

Отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ се присъединява чрез свои инициативи към световната идея. За ограничаване на шофирането с „пълна газ“ са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди започване и при приключване на учебните занятия. В рамките на следващата акция екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

При третата акция акцент ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери. Освен специализираните акции, служители на „Пътна полиция“ ще проведат и превантивни беседи със средношколци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама